Májkrém leves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 30 dkg marha ritkacsont
  • leveszöldség
  • olaj
  • vöröshagyma
  • 20-25 dkg darált máj
  • bors
  • liszt
  • 1 dl tej
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

A marha ritkacsontból, a leveszöldségből másfél liter vízben csontlevest készítünk. Közben egy másik edényben hagymát pirítunk, a májjal néhány percig pároljuk. Megborsozzuk a májat. Ne sózzuk, mert megkeményedik a máj. Amikor megpirult, megszórjuk liszttel, majd felöntjük a húsleves levével. A tejben elkeverjük a tojássárgáját, majd miután a levest levettük a tűzről, folytonos keverés mellett belekeverjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

pipcsip írta 2010-04-19 14:07:44-kor:
Szeretném megkérdezni,h a májat lehetne-e májkrémmel helyettesíteni??? Köszi!
verocska írta 2010-04-19 14:41:11-kor:
Én már csináltam májkrémmel, és úgyis nagyon finom, és a csontleves alappal se szoktam bajlódni, csak beledobok egy-két húsleves kockát, és máris kész a jó májkrém leves.
pipcsip írta 2010-04-19 18:18:44-kor:
Ez nekem tetszik! Tuti kipróbálom! Nagyszerű ünnepi leves, de a hétköznapokra is tápláló eledel!De akkor még egy kérdés! Lehet ebből valahogy májkrém-krémlevest csinálni??
verocska írta 2010-04-20 08:12:10-kor:
Az a jó ebben a levesben, hogy igazából csak a képzeleted szab határt variációs lehetőségeknek. A krémleves azért valamivel bonyolultabb, mert több májkrém kell bele, illetve én ehhez a májkrémes csomagolást jól összeturmixolom, hogy vmi besűrítse a levest.
pipcsip írta 2010-04-20 18:04:50-kor:
Kedves Verocska! Kipróbáltam tegnap a te verziódat és hát....valami fántásztikus! Annyira egyszerű,de mégis nagyszerű! Már régóta gondolkoztam rajta, hogy egy szimpla húslevest mivel lehetne megbolondítani!...bevallom ennél jobb ötletet keresve se találhattam volna! Mindig is utáltam benne a tésztát, a májkrémet meg ugye imádom! Csillagos ötös az ötletért!
verocska írta 2010-04-20 21:16:07-kor:
Örülök, hogy segíthettem, nálunk is nagy sláger ez a finom leves, a gyerekeim is mindig ezt kérik. Nem is értem azokat az embereket, akik azt gondolják, hogy a májkrémet a kenyérre lehet kenni, mikor ennyire univerzálisan felhasználható.
pipcsip írta 2010-04-21 11:40:07-kor:
Egyet értek! És amúgy is tele van vitaminnal, én úgy tudom!
verocska írta 2010-04-21 11:45:39-kor:
Persze hogy az! És még az mondják, hogy a magyar gasztronómia haldoklik. Hát a májkrémmel meg lehetne menteni a 21. századi magyar gasztronómiát, félretehetnénk végre az elavult nézeteinket a májkrémmel szemben!!!
verocska írta 2010-04-21 11:52:34-kor:
Ezt is mindenképp próbáld ki kedves pipcsip! Kelbimbós májkrémleves Hozzávalók: személyenként 5 deka máj, 10 deka kelbimbó, 1 tojássárgája, 1 mk liszt, 2 deka füstölt szalonna hagyma só ízlés szerint őrölt bors, és szerecsendió. A felkockázott szalonnát kisütjük, zsírjában megpáróljuk a kierezett májat, hagymát, felszeletelt kelbimbót, majd vízzel felengedve puhára fözzük. Turmixoljuk a tojássárgával, liszttel, és a fűszerekkel, majd összeforraljuk pirított zsemlekockávalé kináljuk.
pipcsip írta 2010-04-25 14:01:47-kor:
Azt szeretném megkérdezni, hogy igaz-e az-e, hogy a májkrém-krémleves gyulai májasból a legfinomabb?
verocska írta 2010-04-25 16:57:42-kor:
hát nem tudom... én az orsira esküszöm...
LuluBitang írta 2010-04-26 13:20:27-kor:
szerintem a májkrém ízét legjobban a kálisó hozza ki (ha nincs, akkor az oltott mész is jó), aki nem szereti a zsemlekockát, az eheti cserkészkolbásszal esetleg
pipcsip írta 2010-04-26 23:42:15-kor:
Még azt szeretném megtudni, hogy a melegszendvicset a homokszexuálisokról nevezték-e el?Amúgy tudok egy zsenijó melegszendó receptet, ha akarjátok megosztom veletek!Elöljáróban csak annyit,h májkrém bizony szükséges hozzá!